Hopp til innholdet

Hva betyr det for compliance at man sitter med kontroll over hele programvarestacken?

Kristian_Foss
Kristian Foss, Bull & Co Advokatfirma AS

Teknologi utvikler seg i lynets hastighet om dagen. Det som i går bare var fantasi, er i dag muligheter organisasjoner omfavner.
Men den teknologiske utviklingen bringer med seg mer enn bare gode forretningsmuligheter, kundeopplevelser og effektiviseringsgevinster. Med på kjøpet kommer også en rekke juridiske problemstillinger leverandører og kunder er nødt til å ha et aktivt forhold til, og løse på best mulig måte.
Datasikkerhet, datalagring, personvern, kommersielle vilkår, lover, regler, retningslinjer, etikk. Spørsmålene er mange. Gode avtaler, god systemstøtte og riktig infrastruktur blir avgjørende for virksomheter som vil bruke SaaS-tjenester.

For å ytterligere sikre kundene sine innledet ITX et samarbeid med Bull & Co advokatfirma.
Bull bidrar med innsikt, erfaring og gode råd om det juridiske landskapet og konkret. Partner og advokat Kristian Foss, ITX’ faste kontaktpunkt, har lang fartstid som teknologiadvokat. Han var fått en rekke utmerkelser for sin sterke faglige kompteanse, blant annet har rangeringsbyråene Chambers & Partners, Legal 500 og Who’s Who Legal anbefalt Kristian som en av Norges beste advokater innenfor teknologi, media og telekom (TMT) og IT/teknologi.

Kristian mener et av ITX’ fremste konkurransefortrinn i det europeiske markedet ikke nødvendigvis bare er selve ITX’ løsning, men hvordan ITX fra et sikkerhets- og infrastrukturperspektiv er unike i markedet.
– Det er sjelden jeg har jobbet med klienter som ITX. Selskapet er en kommersiell suksess, med store norske og internasjonale kunder i 13 land. Men det jeg er særlig imponert over er hvordan ITX har gått til verks ut fra et IT-sikkerhets- og compliance-perspektiv. Det mest unike er at ITX har bygget hele programvare-stacken selv, fremfor å lene seg på de store skyleverandørenes tjenester. Det krever mer, men betyr blant annet at alle data lagres i Norge og ingen eksterne tjenester kan lekke data til utlandet. Med kontroll på hele teknologi-stabelen kan også utvikling og feilretting skje i hele løsningen.
Et annet unikt aspekt er at all support og hele utviklingsavdelingen er plassert utelukkende i Norge og er ansatte i ITX. Det er det få tilsvarende selskap som kan skilte med. Med slik gjennomgripende kontroll over hele leveransekjeden unngår man mange av utfordringene ved etterlevelse, ikke minst av GDPR. Så om du som kunde vil ha god kontroll på dataene dine og enklest mulig compliance-situasjon, bør du vurdere ITX.

ITX og Bull jobber nå med oppdatering og vedlikehold av flere av ITX’ kommersielle avtaler. Med utrulling av kunstig intelligente funksjoner i ITX’ løsninger,, blir samarbeidet med Bull enda viktigere i kommende periode.
ITX og Bull ser frem til et videre fruktbart samarbeid, som skal sikre kundene til ITX, , alle dem det oppbevares informasjon om og ITX.

Utvikler du programvare eller driver du et SaaS-selskap og trenger bistand i det juridiske landskapet?
Les mer om Bull og advokat Kristian Foss her; https://www.bull.no/menneskene/kristian-foss

Og er du klar for å øke salg, lojalitet og bli en kundesenter superhelt med en helnorsk plattform?